ROSACEA

Rosacea is een chronische huidaandoening. Het wordt gekenmerkt door felle roodheid en in ernstigere mate gaat dit gepaard met huidirritatie, bultjes en puistjes. Daarnaast komen soms ook forse pijnlijke ontstekingen, gelokaliseerd op de neus en wangen voor.

Hoe ontstaat rosacea?

Vaak komt rosacea tot uiting rond middelbare leeftijd en meer bij mensen met een licht huidtype. Het komt vaker bij vrouwen voor, maar ook mannen kunnen flinke klachten hebben door de rosacea. De precieze oorzaak is onbekend. Er zijn diverse triggers die rosacea kunnen uitlokken bijvoorbeeld wisseling van warmte en kou, zonlicht, hormonale veranderingen, kruidig eten en door het gebruik van bepaalde cosmetica en huidverzorgingsproducten.

Behandeling van rosacea

Bij de huidaandoening rosacea kan worden behandeld m.b.v. een vaatlaser. Deze laser is zo precies dat het licht alleen reageert op de haarvaatjes. Door vorming van warmte wordt het vaatje zo verwarmd dat de vaatwanden coaguleren en binnen enkele dagen door het lichaam worden opgeruimd. Deze behandeling geeft een mooi huidherstel en brengt geen schade aan.

06 3639 8585

Schoonheidsbehandeling plannen?
Bel ons vandaag!