PIGMENTVLEKKEN

Iedere huid heeft pigment, ook wel melanine genoemd. Het is een kleurstof dat kleur geeft aan bijvoorbeeld haren en de huid. Het is per huidtype verschillend hoeveel pigment in de huid aanwezig is. Hoe donkerder de huid, hoe meer melanine aanwezig is. Pigmentvlekken kunnen als zeer storend worden ervaren. Bij DermaCare Assen zijn verschillende behandelmethoden mogelijk tegen pigmentvlekken.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigment beschermt de huid tegen schadelijke Uv-straling. De productie van pigment wordt dan ook voornamelijk veroorzaakt door overmatige blootstelling aan het zonlicht. Daarnaast kunnen pigmentvlekken ook veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonbalans (bij zwangerschap of bv. van de anticonceptiepil), na ontstekingen of door huidveroudering. Pigmentvlekken kunnen zich oppervlakkig in de bovenste huidlagen bevinden, maar kunnen ook in de diepere huidlagen liggen.

Veel voorkomende soorten pigmentvlekken:

Melasma

Melasma wordt veroorzaakt door een hormonale veranderingen bij vrouwen. Het komt het meeste voor bij zwangere vrouwen, daarom wordt het ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Ook kunnen vrouwen die de pil of andere hormoonmedicatie slikken kunnen hier last van krijgen. Melasma is een goedaardige verkleuring van de huid en komt voornamelijk voor op de bovenlip, de kin, de jukbeenderen en het voorhoofd.

Lentigos

Lentigos worden ook wel ouderdomsvlekken genoemd. Ouderdomsvlekken zijn veel voorkomende goedaardige bruine verkleuringen van de huid. Deze vorm van pigmentvlekken komen vaak voor bij personen met een lichter huidtype na langdurige blootstelling aan de zon.

Post inflammatoire hyperpigmentatie

Dit soort pigmentvlekken ontstaan vaak na de genezing van bijvoorbeeld wondjes, acne, allergische reacties, infecties van de huid of door eczeem. Op de huid verschijnen dan donkere littekentjes of verkleuringen. Ze zijn onschuldig en in de meeste gevallen verdwijnen deze pigmentvlekken vanzelf weer.

Behandeling van pigmentvlekken

Het is belangrijk om uw huid dagelijks goed te beschermen tegen UV-A en UV-B stralen, dit om verergering van de pigmentvlekken te voorkomen. Bij DermaCare Assen wordt bij de behandeling van pigmentvlekken rekening gehouden met verschillende factoren; het soort pigmentvlek, de pigmentdiepte, het huidtype, de locatie van de pigmentvlek en persoonlijke wensen wat betreft het eindresultaat.

06 3639 8585

Schoonheidsbehandeling plannen?
Bel ons vandaag!