Vaatjes verwijderen bij DermaCare Assen

Vaatbehandelingen

Heeft u last van roodheid in het gezicht of vaatjes (teleangiëctastieën)? Door onze huidtherapeut kan deze huidaandoening worden behandeld middels de IPL (Intense Pulsed Light) laser. Binnen enkele dagen worden de vaatjes door het lichaam
verwijderd. De behandeling brengt geen verdere schade aan.

Voor de laserbehandeling

De huid mag voorafgaand aan de behandeling voor tenminste 4 weken niet aan de zon zijn blootgesteld. Zowel zonnebaden op vakantie als de zonnebank vallen hieronder. De laser richt zich op de roodheid van het vaatje, daarom is het belangrijk dat de huid zelf zo weinig mogelijk pigment bevat, zodat de laser zich enkel en alleen richt op de roodheid.

Tijdens de laserbehandeling

De laserbehandeling kunt u als licht gevoelig ervaren. De behandeling kan als kleine speldenprikjes op de huid worden gevoelt. In de kop van de laser zit geïntegreerde koeling en er wordt op de huid koelingsgel aangebracht, dit zorgt ervoor dat de behandeling minder pijnlijk is.

De behandeling duurt, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, circa 15 minuten.

Na de laserbehandeling

Na behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uitzien. Dit kan 2-3 dagen aanhouden. De huid wordt direct na behandeling gekoeld en kan er, indien gewenst, een lichte poeder aangebracht worden zodat er niets zichtbaar is. Na de behandeling kunnen de dagelijkse werkzaamheden direct worden opgepakt! Ook na de behandeling is het verstandig om blootstelling aan zonlicht te vermijden gedurende 6 weken. De huid heeft na de behandeling tijd nodig om te herstellen, indien deze te snel blootgesteld wordt aan zonlicht dan kan de huid reageren met verbranding en/of pigmentatie.

Vergoeding zorgverzekering

Rode vaatjes in het gezicht en de hals kunnen vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Verzekeraars vergoeden vaak camouflagetherapie. Hoewel lasertherapie geen camouflagetherapie is accepteert de zorgverzekering ook vaak een omschrijving van “camouflagetherapie middels lasertherapie in het gelaat”.

Bekijk hier de tarieven

Of maak direct een afspraak door te bellen met 06 3639 8585 of te mailen met info@dermacareassen.nl