Permanent ontharen

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt vaak geprobeerd haargroei tegen te gaan. Tegenwoordig is het met moderne laserapparatuur mogelijk om haargroei te reduceren of geheel te verwijderen, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten die de traditionele haarverwijderingsmethoden met zich meebrengen.

Laserbehandeling bij ongewenste haargroei

Onze huidtherapeut behandelt ongewenste haargroei met lasertherapie. Hierbij wordt licht opgenomen door het pigment in de haar. Het pigment fungeert als geleider en op deze manier komt de warmte van de straal onderin het haartje bij de wortel terecht en vernietigt hier de wortel. Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig om resultaat te zien.

Welke gebieden kunnen behandeld worden

In principe kunnen alle delen van het lichaam behandeld worden. Hierbij kan gedacht worden aan beharing van de oksels, bikinilijn, benen, armen, billen, buik, borst, rug en beharing in het gezicht. Wel is het van belang dat de haren pigment bevatten. Lichtbruine, donkerbruine of donkerrode beharing is geschikt.

Voor de laserbehandeling

Tijdens een vrijblijvend consult wordt samen met jou het behandelplan besproken. Indien jij hiermee akkoord gaat is de volgende voorbereiding belangrijk:

Voorafgaand aan de behandeling is het verstandig om het behandelgebied 4-6 weken niet bloot te stellen aan de zon. De behandeling is het meest veilig en effectief op een lichte, niet zongebruinde huid. De laser richt zich op het pigment in een haar, daardoor is het belangrijk dat de huid zelf zo weinig mogelijk pigmenten bevat, zodat de laser zich enkel en alleen richt op het pigment in het haar.

Tijdens de laserbehandeling

De laserpulsen voelen warm aan op de huid. Daarom zit in de kop van de laser een geïntegreerde koeling. Daarnaast wordt op de huid een gel aangebracht, wat zorgt ook voor extra verkoeling van de huid. De sensatie van warmte is afhankelijk van het te behandelen gebied en iedereen ervaart dit verschillend. Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, duurt een behandeling 10-45 minuten.

Na de laserbehandeling

De huid voelt na de behandeling warm aan, ook kan er lichte roodheid ontstaan. Dit kan 2-3 dagen aanhouden. Na de behandeling wordt de huid direct gekoeld. Ook is het verstandig om blootstelling aan zonlicht te vermijden gedurende 6 weken. De huid heeft tijd nodig om te herstellen. Wanneer deze te snel wordt blootgesteld aan zonlicht kan verbranding en/of pigmentatie ontstaan.

Na de behandeling van elektrische epilatie zie je wat rode kleine bultjes, heel af en toe komen er wat kleine blauwe plekjes, maar dit verdwijnt binnen een paar dagen.

Vergoedingen zorgverzekering

Ontharingsbehandelingen kunnen in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. De huidtherapeut werkzaam bij DermaCare Assen is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Bekijk hier de tarieven

Of maak direct een afspraak door te bellen met 06 3639 8585 of te mailen met info@dermacareassen.nl

06 3639 8585

Schoonheidsbehandeling plannen?
Bel ons vandaag!