Laat je acne behandelen bij DermaCare Assen

Acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het ontstaat vaak in de pubertijd maar ook volwassenen kunnen hier mee te maken hebben. Wanneer de acne niet meer actief is kunnen er nog verschijnselen zichtbaar zijn zoals acnelittekens en pigmentvlekken. Het hebben van acne, acnelittekens of pigmentvlekken kan veel invloed hebben op het zelfvertrouwen. Heeft u ook last van acne? DermaCare Assen biedt een effectief behandelplan om acne, acnelittekens en pigmentvlekken te behandelen.

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking in de talgklierfollikel. Onder invloed van hormonen kunnen de talgklieren groter worden en wordt de talgproductie opgevoerd. Het talg kan vervolgens niet meer gelijkmatig afvloeien doordat de talgklieren verstopt raken. Wanneer hier vervolgens bacteriën bijkomen kunnen ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen uiten zich in puistjes, mee-eters of rode bultjes in het gelaat, op de rug en/of op de borst. Externe factoren zoals voeding, stress, roken en cosmetica kunnen de acne verergeren. Om deze complicaties te voorkomen is het belangrijk om tijdig met de acnebehandeling te starten.

Behandeling van acne en acneverschijnselen

DermaCare Assen is gespecialiseerd in het effectief behandelen van acne en de bijverschijnselen ervan. Er zijn verschillende behandelvormen voor acne. De keuze van behandeling hangt af van de ernst en uitgebreidheid van de ontsteking en/of infectie, de aanwezigheid van littekens, de leeftijd, het geslacht en de ervaring van de patiënt met eerdere middelen. Vaak wordt er een daarom een persoonlijk afgestemde behandeling geadviseerd tijdens een intakegesprek.