Droge huid! Welke ingrediënten werken echt?

Tijdens de koude herfst- en wintermaanden kan je huid droog en trekkerig aanvoelen. We vertellen graag welke ingrediënten en behandelingen echt iets doen bij het verhelpen van een droge huid.

Heb ik een droge huid?

Een droge huid voelt strak en trekkerig aan. De huid ziet er dof uit met fijne rimpeltjes, ook wel droogtelijntjes genoemd, jeukt en heeft soms kloofjes. Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals:

  • de temperatuurwisselingen;
  • vaak en warm douchen;
  • door het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten. 

Als de huid te weinig talg (vet) produceert, droogt de huid uit. Door een tekort aan huidvetten wordt de huidbarrière aangetast. Hierdoor kan de huid minder goed vocht vasthouden. Wanneer dit gebeurt kunnen bovenstaande huidklachten ontstaan.

Behandeling droge huid bij DermaCare Assen

Bij de behandeling van een droge huid wordt eerst gekeken naar de oorzaak van het probleem. Dit doen we aan de hand van een intakegesprek. We werken met behandelingen in de salon en thuisproducten die erop gericht zijn de huidbarrière te herstellen en hydrateren. 

Thuisproducten bij een droge huid

Voor een goed resultaat worden behandelingen gecombineerd met thuisproducten die zowel van buitenaf- als binnenuit (middels supplementen) worden toegepast.

Thuisproducten die van binnenuit een droge huid tegengaan:

Vitamine A, C, E, Niacinamide en Panthenol

De producten van Environ houden de huid gezond of herstellen de huid dankzij 

  • retinol (vitamine A) 
  • ascorbinezuur (vitamine C) 
  • tocopherol (vitamine E), 
  • niacinamide (vitamine B3)
  • panthenol (vitamine B5)

Deze vitamines zijn huideigen en onmisbaar voor een gezonde huid. Helaas worden vitamines dagelijks afgebroken door licht en omgevingsfactoren. Met een uniek vitamine A stappensysteem kunnen we deze dagelijkse tekorten aanvullen. De huid went langzaam aan hoge doseringen vitamine A zodat de huidfuncties weer herstellen en normaliseren. 

Vitamine B3 bevordert de hydratatie en de cel vernieuwing. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is het beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Vitamine B5 bevordert eveneens de hydratatie en kalmeert roodheid. Vitamine E beschermt de celmembranen, verbetert de hydratatie en werkt helend. En tot slot maakt Environ gebruik van het krachtig antioxidant vitamine C. Vitamine C versterkt de haarvaten wand, versterkt de werking van vitamine A en werkt helend.

Nieuwe producten!

Per november 2019 nieuw in ons assortiment een supplement: Skin Moisture Lock. 

Dit supplement bevat een unieke formule met een combinatie van hyaluronzuur en ceramiden. Hyaluronzuur werkt van binnenuit om het aanzien van fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de huid voller te maken. Ceramiden behouden het vocht in de huid en helpen haar natuurlijke barrière te ondersteunen en de onderhouden. Hiermee herstelt de droge huid van binnenuit.

Hebt u hulp nodig bij het verhelpen van een droge huid? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.