Littekens verwijderen bij DermaCare Assen

Acne littekens verwijderen

Acne kan blijvend zichtbare schade aan de huid veroorzaken. Door ernstige ontstekingen kunnen er littekens ontstaan in de huid die niet vanzelf wegtrekken. Acne littekens kunnen effectief behandeld worden door middel van fractionele lasertherapie. Deze laser maakt kleine gaatjes in de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd en worden littekens hersteld. Fractionele lasertherapie is ook geschikt voor acne-littekens op andere lichaamsdelen, zoals de rug en nek.

Voor de behandeling

De huid mag voorafgaand aan de behandeling voor tenminste 4 weken niet aan de zon zijn blootgesteld. Zowel zonnebaden op vakantie als de zonnebank vallen hieronder. Wanneer de zon schijnt dient u zich in te smeren met een goede zonbescherming. Bijvoorbeeld de RAD van Environ.

De behandeling

De behandeling voelt aan als kleine speldenprikjes op de huid, het is gevoelig en prikkend. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een koelsysteem om de laserbehandeling aangenamer te maken.

Na de behandeling

Na behandeling kan de huid warm aanvoelen en er rood uitzien. Dit kan enkele dagen aanhouden. De huid wordt direct na behandeling gekoeld en kan er indien gewenst een lichte poeder aangebracht worden, zodat er niets zichtbaar is. Na de behandeling kunnen de dagelijkse werkzaamheden direct worden opgepakt! Ook na de behandeling is het verstandig om blootstelling aan zonlicht te vermijden gedurende 6 weken. De huid heeft na de behandeling de tijd nodig om te herstellen, indien deze te snel blootgesteld wordt aan zonlicht dan kan de huid reageren met verbranding en/of pigmentatie.

Te verwachten resultaten

Gemiddeld zijn 4-6 laserbehandelingen nodig om acne littekens goed te behandelen. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de littekens. Het eindresultaat van de behandelingen zal niet na één behandeling zichtbaar zijn, dit heeft tijd nodig. Daarnaast verschilt het resultaat per soort acne littekens en per persoon. Tijdens het intakegesprek zal een realistisch beeld worden geschetst van het te verwachten resultaat.

Bekijk hier de tarieven

Of maak direct een afspraak door te bellen met 06 3639 8585 of te mailen met info@dermacareassen.nl