Acne

Er zijn veel mensen die worstelen met acne of puistjes. Acne is dan ook een van de meest bekende huidaandoeningen. Ondanks dat acne veel voorkomt zijn er nog veel onwetendheden over deze huidaandoening.

Bij wie komt het voor?

Ongeveer 85% van de mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een vorm van acne. Het betreft voornamelijk mensen tussen de 12 en 24 jaar, maar ook bij volwassen mannen en vrouwen komt acne voor. Uit onderzoek is gebleken dat maar een klein deel van deze mensen professionele hulp zoekt. Dit is erg jammer aangezien acne goed behandelt kan worden!

Hoe ontstaat acne?

Diverse factoren spelen mee in het ontstaan van acne. Oorzaken van het ontstaan van acne zijn:

  • Abnormale verhoorning van de huid
  • Toegenomen talgproductie
  • Ontstekingsprocessen rondom de talgklierfollikel
  • Overgevoeligheid voor androgene hormonen

Ook kunnen er externe oorzaken zijn die acne kunnen verergeren. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van “verkeerde” cosmeticaproducten. Uitdrogende, vette of irriterende ingrediënten in producten kunnen acne aanzienlijk verergeren. Wanneer het huidverzorgingsregime wordt aanpast zal bij veel mensen de acne aanzienlijk verbeteren.

Ook voeding kan invloed hebben op acne. Hormoonachtige stoffen in melkproducten kunnen een relatie hebben met het verergeren van acne. Net als het gebruik van voedingsmiddelen die veel suiker bevatten. Veel suiker in voeding stimuleert namelijk de aanmaak van insuline in het lichaam. Insuline stimuleert op zijn beurt de productie van androgene hormonen en hiermee de talgproductie. Bij mensen met acne kunnen deze voedingsstoffen beter niet teveel worden genuttigd.

Stress kan ook zorgen dat acne wordt verergerd. Stress zorgt ervoor dat de weerstand van de huid verminderd, hierdoor kan de huid vatbaarder worden voor bacteriën.

Naast bovenstaande externe factoren zijn er nog veel meer externe oorzaken die acne kan verergeren. Naar deze factoren wordt uitgebreid gevraagd tijdens het intakegesprek.

Behandeling van acne bij DermaCare Assen

Voordat we daadwerkelijk de acne gaan behandelen moet worden vastgesteld met welke vorm acne we te maken hebben. Gaat het om een ernstige vorm van acne of om enkel wat bultjes en comedonen? Dit wordt vastgesteld aan de hand van een intake gesprek.

DermaCare Assen biedt effectieve acne behandelingen die ingrijpen op alle bovenstaande factoren die acne kunnen veroorzaken.

Thuisproducten bij acne

Voor goed resultaat worden behandelingen gecombineerd met thuisproducten die zowel van buitenaf- als van binnenuit (middels huidsupplementen) worden gebruikt. Deze producten zullen de talgproductie normaliseren, de ontstekingsprocessen in de talgklierfollikel remmen en de abnormale verhoorning van de huid remmen. Na slechts enkele dagen/weken zijn de eerste resultaten al zichtbaar!

Heb je interesse in een vrijblijvend intake gesprek of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06 3639 8585 of via onze afspraak formulier.